Кора

Народ: Южното Водно племеinfo_korra01
Възраст: 17 г.
Оръжие: Водно повеляване, Земно повеляване, Огнено повеляване
Позиция: Аватар; бивш член на отбора на Огнените кучета

Аватар Кора, родена в Южното Водно племе, е аватарът след Енг. Талантлива и нетърпелива да се учи повелителка, Кора вече е овладяла Водното, Земното и Огненото повеляване, но й остава да разбере Въздушното. Буйна и непокорна, тя напълно приема и харесва ролята си на Избраната и вярва, че за да бъде велик Аватар е достатъчно да е силна повелителка. В резултат, когато поема на път към Града на републиката, на нея все още й липсва духовно израстване и това е една от причините да е неспособна да се научи на Въздушно повеляване или да се свърже със Света на Духовете.

История

info_korra2Кора е дъщеря на Тонрак и Сенна от Южното Водно племе. Още на четиригодишна възраст открива, че е Аватар – факт, който гордо съобщава на представителите на Ордена на Белия лотос, които идват по молба на родителите й. След като прави Водно, Земно и Огнено повеляване пред тях, те констатират, че е Аватар и започват обучението й под бдителното наблюдение на Ордена. През следващите тринайсет години Кора става чудо на Водното и Земното повеляване, а през 170 г. сл. кометата Созин завършва и огненото си обучение. Тогава тя отива в Града на републиката при Тензин, за да се учи на Въздушно повеляване, а също така и на духовните аспекти на това да info_korra3си Аватар. Веднъж озовала се в големия град обаче, тя си намира доста неща, които да я разсейват – от това да се включи в отбор по професионално повеляване, до това да се сблъска с политическите игри на Тарлок и антиповелителската революция на Борците за равенство… Светът е потънал в хаос, а основната мисия на всеки Аватар е именно да пази равновесието. Кора трябва едновременно се захваща с обучението си и с тази сложна задача…

Умения

korra9

Като Аватар, Кора има уникалната дарба да овладее и четирите елемента, което я прави най-могъщия повелител в света. Кора от малка винаги е имала влечение към физическата страна на повеляванията и се затруднява с духовната.
Тя има изумителна сила на повелител. Липсва й само финес, което съответства на характера й. Много бърза и гъвкава е, успява на тясна площ да избягва атаките на по-големи от нея противници.

Любопитки

– Повечето имена на хората от Водните племена съдържат буквата „к“ (Катара, Сока, Хакода, Паку, Кюрук, Канна, Арнуук и др.)
info_korra5– Ситуацията на Кора е противоположна на тази на Аватар Енг – той беше обучен на Въздушно повеляване и трябваше да обиколи света, за да усвои и другите три елемента. Кора е овладяла Водното, Земното и Огненото повеляване, но Въздушното тепърва й предстои. Освен това, докато Енг е много настроен към духовната страна на повеляването и дълго работи върху физическата, Кора е талантлива във физическата страна на повеляването, но има много малка дарба за духовната.
– Кора е име на тибетско селище в Тибеския автономен регион в Китай.
– Актрисата, която озвучава четиригодишната Кора, се казва Кора Бейкър.
– Кора е първият Аватар, идващ от Водните племена след Кюрук, който е 482 години преди нея. Освен това, той е от Северното, а тя – от Южното Водно племе.
– Кора е вторият Аватар, за който ни е известно, че знае своя статус на Аватар преди да навърши 16 години. Енг е първият, но тя научава на значително по-ранна възраст от него.

korrabook2

Advertisements

5 thoughts on “Кора

  1. Във втория сезон се намесва Уналак чичото на Аватар Кора и неговите деца Десна и Еска Уналак превзема южното водно племе и е безмилостен вначалото кора му помага но след като арестува баща и тя се обърна срещу него и потърси помощ от президента на републиката но той и отказва и генерал Айроу я посаветва да говори с бъща му огнения лорд.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s