Тензин

Народ: Въздушните номади
Възраст: 51 г.
Оръжие: Въздушно повеляване
Позиция: майстор на Въздушното повеляване; представител на Въздушните номади в Съвета на Обединената република на нациите; учител на Кора.

Тензин е най-малкото дете на Аватар Енг и Катара е единственият жив майстор на Въздушното повеляване. Той представлява Въздушния народ в Съвета на Обединената република. Спокоен и сериозен човек, кой носи на раменете си огромната отговорност да пази не само следващия Аватар, но и да направи Репъблик Сити такъв, какъвто е в мечтите на баща му. Тензин живее с бременната си жена Пема и децата си Джинора, Ики и Мийло, на Острова на Въздушния храм, уединено светилище, построено от баща му.

История

Роден две десетилетия след края на Стогодишната война, той е най-малкото дете на Енг и Катара и единственото, което се оказва Въздушен повелител. Тензин е възпитан от баща си в обичаите на Въздушните номади и е получил традиционните татуировки на този народ. Те символизират ранга му на майстор във Въздушното повеляване.
Тъй като баща му е приятел с Тоф Беифонг, той се познава с дъщеря й Лин с от малък. Лин и Тензин излизали и били двойка, но лека полека се отчуждили. Връзката им била напълно прекратена, когато Пема признала на въздушния повелител, че е влюбена в него. Лин се опитала да хвърли Пема в затвора, но не успяла. Тензин и Пема се оженват и всички деца, които тя му ражда, са Въздушни повелители. Те са две дъщери – Джинора (11) и Ики (7), и един син – Мийло (4). Пема е бременна с четвърто дете, което според Катара също ще е Въздушен повелител.
Като член на Съвета на Обединената република, Тензин има много отговорности към града, а в него назрява революция против повеляването и повелителите. Затова той не може да изпълни плана да се премести на Южния полюс, където да обучи Кора на Въздушно повеляване. Затова обучението й или трябва да почака, или тя да се премести в Репъблик Сити… което и прави, първоначално без разрешението на бъдещия си учител. 🙂

Характер

Тензин е много по-тих, спокоен и строг в държанието си от баща си. Но понякога и той има чувство за хумор. Винаги опитва да бъде спокоен – усилие, което често се осуетява от трите му щури деца. Търпението му още по-често е подлагано на изпитание от необузданата Кора.
Тензин работи много за запазването на ученията и културата на Въздушните номади. Той е много ревностен традиционалист и понякога може да стане непреклонен и упорит. Това ясно си личи в презрението му към професионалното повеляване, което определя като буйно, неуместно и като извращение на благородните традиции на повеляването.
Тензин е приел много сериозно и ролята си на един от водачите на Репъблик сити. Тензин въплъщава миролюбивата и спокойна природа на Въздушните номади, но понякога ужасно се ядосва на децата си или пък на Кора…

Tenzin

Любопитки

– Тензин е много често срещано тибетско име, означаващо „защитник на вярата“ или още „поддръжник на ученията“. Популярността му произлиза от факта, че това е първото име на четиринайсетия Далай Лама, Тензин Гиацу, който пък вдъхновява героя Монах Гиацу от „Аватар: Последният Въздушен повелител“.
– Интересно е да се отбележи, че Тензин е научил Въздушното повеляване от баща си Аватар Енг и че следващият Аватар, прероденият Енг, ще се учи на същото именно от него. Потози начин Тензин предава учението на баща си… отново на него.
– Тензин притежава небесен бизон на име Ооги.
– Тензин произнася семейната молитва преди вечеря.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s