Мако

Народ: произхожда от смесено семейство
Години: 18
Оръжие: Огнено повеляване
Позиция: капитан на отбора по професионално повеляване Огнените кучета; работник в електроцентрала

Мако е огнен повелител, от смесено семейство. Израснал е изулиците на Репъблик Сити като сирак, заедно с по-малкия си брат Болин. Когато брат му го запознава с Аватар Кора, неговият строго контролиран свят става по-хаотичен.

История

Когато Мако е на осем години, крадец огнен повелител убива родителите му него и го оставя сам с Болин. Единственият му спомен от баща му е един червен шал.
Като сирак, Мако прави всичко необходимо за оцеляването си и най-вече за предпазването на брат си. Той започва да работи са Триадата на тройната заплаха, но докато го прави, не извършва нищо истински незаконно. Мако не съжалява за това, че с брат си са отрасли като сираци, но признава, че миналото му е било опасно и не съвсем легално. Решен е никога да не се върне към този живот и изрично забравяна на Болин да си дружи с Тройната заплаха по какъвто и да е начин.
Мако и брат му за първи път започват да се състезават в турнирите по професионално повеляване, когато бившия професионален повелител Тоза вижда как Мако се бие на улицата. Тоза предлага на братята подслон на тавана на арената и им изнамира различни задачи, с които да си плащат наема, но в същото време да успяват да се съсредоточат основно върху професионалното повеляване. Скоро Мако става капитан на отбора на Огнените кучета.

Характер

Мако е мълчалив, равнодушен и странящ от другите, но не е неспособен на истинска доброта и защитаващо държание. Той е критичен и контролиращ околните, което е следствие на живота му на улицата и стремежа да защити по-малкия си брат, заради което е поемал отговорности на възрастен още като дете. Заради миналото на братята, той много се грижи за Болин и постоянно го защитава. Животът на улицата го е направил ръбат. Донякъде се отпуска, когато е с Болин и Кора, а също и когато има някакво постижение – например, когато отборът му спечели мач, той се радва шумно.

Умения

Мако има значителни умения в изкуството на Огненото повеляване. Той го използва в модерния си боен стил, даващ му надмощие на арената. Спортните коментатори отбелязват, че той използва специфична хладнокръвна огнена техника, състояща се в серия от отбранителни движения и отскачания, следвани от бързи последователни нападателни огнени струи. Тази техника, в комбинация с неговата огромна гъвкавост, е необикновено резултатна. Мако е способен сам да победи цял отбор.
Мако е достатъчно талантлив, за да може да създава мълнии – дарба, която използва, за да работи в градската електроцентрала.

Любопитки

– Мако е кръстен на Мако Иуамацу – човекът, който озвучава Айро в първите два сезона на „Аватар: Последният Въздушен повелител“ и умира скоро след приключването на втория сезон. Името му е съкратено от японското Макото, което означава вярност.
– Създателите на новия сериал коментират, че Мако им напомня на Зуко, но без постоянната тревожност.
– Хладнокръвният огнен стил на Мако в професионалното повеляване е подобен на защитните стилове в бокса, като на икони като Уили Пеп и Мухаммад Али.
– Мрачното детство на Мако е подобно на това на Катара, Сока, Амон, Джет и Енг – и шестимата са загубили семействата си заради огнени повелители. Катара и Сока са загубили само майка си, Мако и Джет – и двамата си родители, а Амон – цялото си семейство. Енг пък губи съвсем целия си народ от ръцете на огнените повелители, докато е запечатан в айсберг.
– И родителите на Батман са убити пред очите му, когато е на осем – точно, както се случва на Мако.
– Мако не показва да не харесва силите си, макар че родителите му са убити именно с огнено повеляване.
– Шалът на Мако е много подобен на огърлицата на Катара – той е последен спомен от починал родител.

korra_pro-bending2

Advertisements

3 thoughts on “Мако

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s