Амон

Догадки за Амон – тук.

Народ: неизвестен произход
Години: неизвестни
Оръжие: блокиране на чи
Позиция: лидер на Борците за равенство, водач на революция

Амон е мистериозният и харизматичен водач на блокиращите чи, известни като Борците за равенство, чиято крайна цел е създаването на равенство чрез избавянето на света от повелителите. Пъргав и потаен боец, той се изправя без страх срещу враговете си, независимо от уменията им в повеляването.

История

Според собствените му думи, Амон е дете на бедно семейство неповелители и е роден в малка ферма. Семейството му било изнудвано от Огнен повелител. Когато бащата на Амон най-сетне се изправил срещу повелителя, той убил него и семейството му, а лицето на Амон обезобразил, принуждавайки го цял живот да носи маска.
В по-късен етап от живота си, Амон става лидер на Борците за равенство, организация, основана в Репъблик сити и противопоставяща се на повелителските изкуства. Те тероризират града, стремейки се да отърват света от повеляването.
Амон смята, че повеляването е причина за всяка война. Той не вярва, че Аватар възстановява хармонията и баланса в света и заявява пред поддръжниците си, че Аватар се е покварил. Твърденията му стигат и по-далеч – Амон заявява, че Духовете са се обърнали лично към него с искане той да възстанови баланса в света, като са му дали силата да отнема силите на повелителите завинаги.

Характер

Амон изглежда спокоен и улегнал, макар че никога не е видян да се изправя сам срещу някаква опасност. Той демонстрира силно отвращение към повелителите и ги обвинява всичките за смъртта на семейството си, за обезобразяването на лицето си и за всяка война, която се е случвала някога на света. Амон е жесток и садистичен и се наслаждава, когато отнема силите на повелителите. Той силно вярва във възгледите си за равенство и предано нарича последователите си „братя и сестри“.
Той е умен и пресметлив. Има планове за Кора и затова избягва да се бие с нея. Той не иска все още да отнема силите й, защото знае, че това ще я направи мъченица за всички повелители и лесно ще ги обедини срещу него.

Умения

Амон е много умел и чевръст боец, невероятната му гъвкавост му позволява да маневрира грациозно и да избягва светкавици. Знанията му за блокирането на чи, комбинирани със силата му да отнема силите на повелителите завинаги, го правят могъщ като всеки повелител. Той е също много предпазлив и никога не е бил виждан без Борци за равенство, които да му пазят гърба.

Любопитки

– Амон е древноегипетски бог покровител на град Тива. От 17 век пр. Хр. той се отъждествява с бог Ра (Амон Ра) и става върховен египетски бог, закрилник на фараона, заедно с властта и управлението му. Името на бог Амон означава „скрит“.
– Има няколко превода на думата „амон“ от китайски език. Най-подходящият е „да скрия“.
– Амон твърди, че всяка война в историята е започвана от повелителите. Но войната между селищата на Ома и Шу е започната още преди откриването на Земното повеляване.
– Амон е и малкото име на Амон Гоет, прочут нацистки офицер, признат за виновен за убийствата на хиляди хора.
– Мрачното детство от разказа на Амон напомня на детството на Мако, Катара, Сока, Джет и Енг – всички те са загубили семействата си заради огнени повелители.
– Червеният кръг в центъра на маската на Амон е подобен на червеният диск на японското знаме, който символизира изгряващото слънце. Амон се възприема като изгрев на нова ера. Кръгът също така маркира една от двете точки на човек, които Амон докосва, когато отнема повелителските сили.
– Костюмът на Амон прилича на костюма на злодея от Вселената на Марвел Доктор Дуум, а също и на V от V for Vendetta. И тримата герои крият лица, изгорени от огън. И тримата герои са майстори на манипулацията.

Advertisements

4 thoughts on “Амон

  1. Той е един от едновременно най-злите и едновременно най-добрите злодей, създавани някога. Човек като се замисли разбира, че каузата е правилна, но той не я изпълнява по най-добрият начин. В последният епизод разбрахме и защо е станал толкова зъл.

  2. защо пишеш глупости повелителите не трябва да бъдат избивани аз също съм повелител

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s