Лин Беифонг

Народ: Репъблик Сити; произхожда от Земния народ.
Години: 50
Оръжие: Земно повеляване, Метално повеляване, метални кабели и остриета
Позиция: шериф на полицията на Репъблик Сити; ръководител на полицейските отряди от Метални повелители.

Шериф Лин Беифонг е дъщеря на Тоф Беифонг и е ръководител на полицейските отряди от Метални повелители на Репъблик Сити. Въпреки че майка й е обучавала предишния Аватар на Земно повеляване, Лин не е особено привързана към новия Аватар. Безрасъдните действия на Кора оставят една от улиците на Репъблик Сити в руини и убеждават Лин, че новодошлата Аватар е най-големата заплаха в града. Това се променя, когато Амон и Борците за равенство се представят и открито предизвикват всички повелителите на света.

История

Родена от Тоф Беифонг двайсет години след края на войната, Лин наследява мощта на майка си в Земното повеляване и успява да овладее и изкуството на металното повеляване. Когато порасва, тя става шериф на полицията на Репъблик Сити и ръководител на полицейските отряди от Метални повелители.
Тъй като майка й е приятелка с Аватар Енг, Лин и Тензин, се познават от малки. По думите на Тензин, Лин се разбирала отлично с баща му. Лин и Тензин излизали и били двойка, но лека полека се отчуждили. Връзката им била напълно прекратена, когато Пема признала на въздушния повелител, че е влюбена в него. Лин се опитала да хвърли Пема в затвора, но не успяла.

Характер

Лин е жилав и неправещ компромиси шериф. Тензин я описва като труден характер. Тя дава да се разбере, когато е раздразнена или когато не харесва някого, като се държи грубо – особено към Тензин. Арестува всеки, който наруши закона, независимо от обстоятелствата, при които го е направил. Бързо порицава Кора за унищожаването на обществена и частна собственост, когато момичето се опитва да осуети действията на Триадата на Тройната заплаха. Лин вярва, че единственият начин да има мир и стабилност в Репъблик сити е чрез употребата на военна сила. Работи здраво, за да прилага законите и смята, че Кора може да й попречи в това. Затова няма високо мнение за новата Аватар – заради първите й стъпки в града.
Лин има много съвсем различни черти от майка си. Докато Тоф е анархистична и много по-щастлива там, където правилата не са строги, Лин ги поддържа доста строго. Но пък е наследила навика на майка си да няма специално отношение към никого, независимо от титлите.
Лин е дълбоко загрижена за сигурността в Репъблик сити и дори  готова да напусне работата си, за да унищожи Амон и Борците за равенство извън ограниченията на закона.

Умения

Лин е много силна повелителка. Овладяла е от майка си Металното повеляване и използва всякакви метални приспособления с лекота. Въпреки че е на 50 години, е много гъвкава, възстановява се бързо от блокиране на чи, силна е физически (също като майка си) и като цяло е доста опасен противник.

Любопитки

– Шериф Беифонг прилича външно повече на баба си Попи Беифонг, отколкото на майка си Тоф.
– Лин Беифонг има два белега отдясно на лицето си.
– Лин е измислила и развила употребата на металните кабели като част от униформата на полицейските отряди от Метални повелители.
– Когато Кора е разстроена заради неуспехите си с Въздушното повеляване, тя насочва въздушна атака към окачен на въже вестник със снимката на Лин на първа страница. Когато не успява да осъществи повеляването, Кора подпалва вестника с Огнено повеляване.
– Като шериф на полицията, Лин има различна броня от тези на останалите полицаи. Най-забележимата разлика е, че бронята й е по-тъмна и има златни украшения, докато останалите полицейски брони са светлосиви. Освен това обувките й са механизирани да оголват стъпалата на краката й, когато те са й необходими, за да използва сеизмична сетивност.
– Косата на Лин Беифонг посивява все повече във всеки следващ епизод.

Advertisements

2 thoughts on “Лин Беифонг

  1. готина е но е доста странна не е редно да бъдат арестувани добрите но повече ми харесва характера на Тоф отколкото на лин

  2. Готина е. Тоф и Лин са коренно различни. Но и двате са готини. И двете ми приличат на мен самата. Обичам да възбуждам ред.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s