Асами (обновена)

Народ: Репъблик Сити; родът й произхожда от Огнената нация
Години: неизвестни
Оръжие: от съвсем малка получава обучение по самоотбрана
Позиция: дъщеря на най-големия индустриалец в града, гадже на Мако

Тя е невероятно красива, невероятно богата, невероятно запалена по професионалното повеляване и невероятно влюбена в Мако. Когато научава, че баща й е един от Борците за равенство и когато той я кани при тях, тя решава да остане вярна на убежденията си и се обръща срещу него.

История

Асами Сато е дъщеря на богатия индустриалец и изобретател на сатомобилите (автомобилите в света на Аватар) Хироши Сато.
Асами губи майка си като малка. Живее луксозен живот, но въпреки модерните си дрехи и изисканите си маниери, има и буйна страна. Станала е експерт в шофирането и огромен фен на професионалното повеляване, от което не пропуска и един мач.
Един ден, докато кара мотоциклета си из Репъблик Сити, Асами без да иска блъска невнимателно пресичащия Мако. Двамата се разприказват и тя разбира, че говори с член на Огнените кучета. За да се извини за инцидента, го кани на вечеря в луксозен ресторант.
Асами научава от Мако, че въпреки че са се класирали, Огнените кучета няма да играят в шампионата по професионално повеляване заради невъзможност да платят таксата за участие. Тогава тя баща си да спонсорира отбора и Огнените кучета се връщат в играта.
По-късно Мако придружава Асами на бала, организиран от сенатор Тарлок в чест на Аватар Кора. Когато двете момичета се запознават, Асами е много учтива, но това не предотвратява ревността на Кора.
Връзката на Мако и Асами става все по-сериозна през следващите седмици. По време на шампионата тя присъства на всеки мач и след това винаги поздравява отбора за победите… особено Мако. 🙂 След унищоважането на арената и на дома на Мако и Болин, Асами кани двамата братя в имението Сато. Тя го прави без разрешението на баща си, защото по думите й извинението ще е по-лесно от издействането на разрешение. Но гостувайки на Асами, Мако и Болин, Аватар Кора подслушва разговор на Хироши Сато, разкриващ й, че индустриалецът работи за Амон.
Когато металните повелители от полицията започват да разследват семейство Сато и фабриките на „Индустрия от Бъдещето“, Асами демонстрира неодобрение и отвращение към това, обвинявайки Лин Беифонг и останалите, че лъжат, за да преследват баща й.
Но Лин наистина открива тайна фабрика под имението Сато. След като се уверява с очите си, че обвиненията са истина, ужасената Асами решава, че съюзът с Борците за равенство не е правилен. Хироши й предлага електрическа ръкавица и място в движението на Амон. Борещата се със себе си Асами приема ръкавицата, но изричайки „Обичам те, татко!“ я насочва към баща си. После застава и на пътя на Лейтенанта и така дава време на Лин, Тензин, Мако, Болин и Кора да избягат. Тя тръгва с тях и получава покана от Кора да заживее на Острова на Въздушния храм заедно с нея, Мако и Болин.

Любопитки

– Асами е един от малкото персонажи с потвърдена фамилия.
– Асами е японско име, чието значение се променя според йероглифите, с които се изпише. Едното значение е „утринно море“, а другото е „утринна красота“. Сато пък е най-често срещаната японска фамилия.
– Актрисата Сейчел Габриел, която озвучава Асами, озвучава принцеса Юе в „Аватар: Последният Въздушен повелител“.
– Родословието на семейство Сато може да се проследи далеч назад в Огнената нация. Но Асами има зелени очи, макар че за Огнената нация са по-типични кехлибарените.
– Обликът на Асами е доста близък до този на Лъст от „Fullmetal Alchemist“.
– Асами е вторият персонаж след Зуко с баща на вражеската страна.

Advertisements

10 thoughts on “Асами (обновена)

  1. На мене много ми прилича на азула май така се казваше ако не се бъркам със името може би 🙂

  2. Неее, Азула сигурно отдавна е ритнала камбаната. „Легендата за Кора“ е продължение на оригиналната Аватарка и действието се развива около 70 години по-късно. Пък и двете не си приличат чак толкова: http://avatar.wikia.com/wiki/Azula

  3. Не очаквах да стане част от Тийм Аватар. Мислих, че след 2-3 серии ще замине надалеч огорчена от деянията на баща си, но уви Кора явно ще трябва да се бори и за любовта на Мако. Нататък ще бъде още по-интересно защото двете, като че ли стават по-близки и евентуалното събиране на Кора с Мако, ще бъде пагубно за приятелство им.

  4. наистина прилича на Азула но не е тя- ако е тя значи се е променила станала добра и се е подмладила и вече не е повелител

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s