Тарлок

Народ: Северното Водно племе
Възраст: 37 г.
Оръжие: Водно повеляване, повеляване на кръвта
Позиция: представител на Северното Водно племе в Съвета на Обединената република на нациите.

Тарлок е амбициозен политик, смятан от хората за привлекателен, честен и желаещ най-доброто за Репъблик Сити. Вътре в Съвета той е манипулатор и е в постоянно и отдавнашно съперничество с Тензин, с когото често влиза в разногласия. След сблъсъка на Мако и Кора с Борците за равенство, Тарлок най-накрая успява да включи Кора в своята борба с революционерите, но за целта полза убеждаване, подкупи и накрая манипулация.

История

След като научава колко опасен е Амон, Тарлок предлага решение на Съвета – да създаде специален отряд, чиято мисия да е да победи Амон и да го даде на правосъдието. Тензин не приема идеята, смятайки че агресивна стратегия ще направи нещата само по-лоши, увеличавайки различията между повелители и неповелители. Според Въздушния повелител целта на Тарлок е да придобие още сила. Но след като предлага да ръководи този отряд, Тарлок успява да убеди останали членове на съвета да гласуват за сформирането му, което смайва Тензин.
Тарлок предлага на Кора да се включи в отряда, но за негова и на Тензин изненада тя отказва. Сръчният политик опитва всичко – убеждаване, подмазване, подкупи. След като нищо не подейства, Тарлок организира бал в чест на Кора и я дава в ръцете на журналистите. Те започват да я разпитват за Амон, за Борците за равенство и за откаца й да се включи в отряда на Тарлок. Разстроена от обвиненията им, че се страхува от Амон, Кора обявява, че се включва в мисията.
С Аватар и отряд от Водни повелители и Земни повелители, Тарлок напада тайна зала за обучение на Борци равенство в блокиране на чи. След победата Тарлок свиква пресконференцият, на която за всеобща изненада Кора предизвиква Амон на дуел – само двамата на острова със скулптурата на Аватар Енг. Тарлок обещава на Тензин да наглежда острова и ако нещо се обърка да изпрати полицията, но така и не го прави.
Когато Амон заплашва Съвета с лоши последствия, ако не отмени шампионата по професионално повеляване, Тарлок и останалите членове веднага се съгласяват да затворят арената, което разочарова много Огнените кучета. Точно преди решението да бъде окончателно обявено, шериф Лин Беифонг влиза на срещата и изисква от Съвета да демонстрира воля. Лин предлага да осигури охрана, ако арената остане отворена и (подтикната от Тарлок) поема лична отговорност за последствията. Всички освен Тензин приемат предложението й и шампионатът продължава по план.
След успешната атака на Борците за равенство, Тарлок бързо свиква пресконференция, на която хвърля цялата вина за разрушаването на арената върху Лин Беифонг. Подчертавайки, че тя се е провалила да опази града, той заявава, че полицията има нужда от нов водач, за да оцелее през ужасните времена, които предстоят…

Характер

Въпреки че обществото го смята за честен, привлекателен и желаещ най-доброто за Репъблик сити, Тарлок всъщност е доста амбициозен и манипулативен. Двамата с Тензин са в постоянно съперничество и несъгласие. Въпреки прекомерната си амбиция, Тарлок изглежда го е грижа за града, когато опитва да спре Кора да тръгне сама срещу Амон, а също и когато проявява готовност да затвори арената, за да не пострадат невинни хора.

Умения

Тарлок демонстрира много добри умения във Водното повеляване. Той успява с лекота да надвие доста блокиращи чи революционери, когато нахлува в скривалището им. Достатъчно умел е да поведе лично боен отряд и е достатъчно интелигентен, за да е наясно с движението на Борците за равенство и с историческите събития.

Любопитки

– Заради трите опашки и парфюма, Ики го нарича „опашaт човек“ и го пита защо мирише като жена.
– Името на Тарлок на ирландски език означава подстрекател.
– Той е най-младият член на Съвета на Републиката.
– Тарлок е любимецът на журналистите и майсторът на пресконференциите.
– Обаянието му действа с пълна сила не само на медиите и обществеността, но и вътре в Съвета. Във всички гласувания показани в сериите, всички освен Тензин винаги гласуват както Тарлок.

Advertisements

3 thoughts on “Тарлок

  1. Щом човек изгледа всички епизоди на Аватар разбира защо и откъде Тарлок е станал толкова неприятен човек. Все пак човекът е загубил по-големият си брат (сещате се кой е той), а баща му е бил много неприятна личност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s