Хироши Сато

Народ: Репъблик сити; наследник на първите колонисти от Огнената нация
Възраст: 50
Оръжие: електрическа ръкавица, танк
Позиция: създател на „Индустрия от бъдещето“, индустриалец, доставчик на оръжия на Борците за равенство

Хироши Сато е пълничък бизнесмен без повелителски способности, чийто род произхожда от първите колонисти на Огнената нация на територията на Земното кралство. Идеята му за сатомобила го прави водач на индустрията в епохата му. Полицейско разследване в негова фабрика разкрива, че е Борец за равенство, създаващ високотехнологични оръжия за борба с повелителите.

История

Хироши Сато е роден в бедно семейство в Репъблик сити. Той е дете с големи мечти и от малък работи като лъска обувки, за да помага на семейството си. Когато става на 18, убеждава богат бизнесмен да инвестира в идеята му за автомобили за обикновените хора. Скоро той разработва сатомобилите в първата си фабрика на „Индустрия от бъдещето“. Изобретателният индустриалец прави първият си милион юани на 25 години. Осъзнавайки, че не всеки в Репъблик сити може да си позволи собствен сатомобил, а всички имат нужда от транспорт, Хироши създава такситата, с които по-бедните да могат да се движат из града….
Той се жени и има дъщеря Асами, но Огнени повелители от бандата Агни Каи нахлуват в имението му с цел кражба и убиват жена му.
12 години по-късно Асами води Мако във фабриката на Хироши и индустриалецът му разказва за проблемите си в началото на бизнеса, а после обявява, че ще бъде спонсор на Огнените кучета, които ще трябва да носят логото му на униформите си. После се запознава с кора на бал, организиран от Тарлок, и я поздравява с думите, че всички очакват велики дела от нея.
Като спонсор на Огнените кучета, Хироши посещава шампионата по професионално повеляване заедно с дъщеря си и двамата гледат мачовете от специален балкон. След като Борците за равенство атакуват арената, Хироши е разпитан от полицията като свидетел. Шериф Лин Беи Фонг му казва да дойде, ако си спомни още нещо, а той заявява, че иска Борците за равенство да си платят за престъпленията.
Когато Кора посещава имението Сато, тя неволно подслушва странен разговор на Хироши по телефона и започва да подозира, че той работи за Борците за равенство. Лин и Тензин го посещават за разпит и изразяват подозренията си, но той казва, че е станало недоразумение и че Кора е чула бизнес разговор. Полицията от метални повелители претърсвя всичките му фабрики по негово предложение и не открива нищо. Но работник на Сато казва на Кора, че има още една фабрика под имението. Кора, Тензин, Лин и няколко полицаи метални повелители претърсват къщата и откриват, че под работилницата му наистина има нещо. Но това се оказва капан, заложен от Хироши за повелителите, така че той и няколко Борци за равенство в танкове атакуват групата и я надвиват. След победата си, той взима полицаите на шериф Беифонг в плен и нарежда да бъдат изпратени на Амон.
Когато Хироши забелязва Мако и Болин, които се опитват да изнесат припадналите Лин, Тензин и Кора, той понечва да осуети плана им, но се изправя пред дъщеря си. Опитва се да я убеди да се присъедини към Борците за равенство, заявявайки, че е част от бунта, за да отмъсти на всички повелители за смъртта на любимата си жена, умряла от ръцете на Огнен повелител. Хироши предлага на Асами електрическа ръкавица и я моли да се присъедини към него и другите Борци за равенство. Тя взима ръкавицата, казва му, че го обича и го зашеметява, за да избяга заедно с повелителите.

Любопитки

– Хироши е широко разпространено японско име, чието значение се променя според йероглифите, с които е изписано.Сато е най-разпространената японска фамилия.
– Хироши може да се сравни с Хенри Форд, който първи започва масово производство на автомобили в Америка. Форд подкрепя нацистите, а Сато – Борците за равенство. Сато има голям контрол върху работниците си – той кара един от тях да примами повелителите в тайната си фабрика. Форд също има голям контрол върху работниците си.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s