Борците за равенство

Това е революционната организация на Амон. Борците за равенство действат в Репъблик сити и се противопоставят на повелителските изкуства, смятайки ги за потискащи и нечестни. Стремят се към изравняване на обществото чрез елиминирането на повеляването. Именно затова се говори за „антиповелителска революция“.
Борците за равенство обезсилват повелителите чрез блокиране на чи. Освен това умеят да използват всякакви оръжия и разполагат с богата и разнообразна екипировка, включваща димни гранати, електризиращи ръкавици и мотоциклети.

Цели

Борците за равенство стриктно следват учението на Амон. По думите му, той започва да разпространява идеите си, след като получава видение от Духовете. В него те му казват, че Аватар е изгубил(а) човечността си и вече не изпълнява дълга си да възвръща и опазва равновесието в света. Главната причина за това е, че самото повеляване носи неравновесие – то се използва за потискане и тормозене на обикновените хора не-повелители. Повеляването, според Амон, е и първопричината за всяка война. Единственият начин да има равенство в света е чрез премахването на способностите на всички повелители, които експлоатират останалите хора. Амон твърди, че Духовете са го избрали за тази задача и са му дали силата да отнема завинаги силите на повелителите. Чрез това Борците за равенство целят да създадат общество, свободно от делението повелители/неповелители, в което никой няма вродени преимущества над друг. Въпреки че финалната цел на Амон остава неясна, той говори за изнасяне на революцията отвъд границите на Репъблик сити – по целия свят.
Множество Борци за равенство следват Амон и му помагат в делата му. Често действат прикрито като тайни агенти, маскирани като обикновени граждани, но обучени да блокират чи. Амон постоянно изразява презрението си към повеляването и говори за него като за мръсотия, която трябва да бъде изчистена.
Според думите му, когато поеме контрола над Репъблик сити, той ще замени „повелителския режим“ със „справедливо правителство на Борци за равенство“.

Екипировка и тактики

Борците за равенство използват най-различни средства в борбата си с повелителите. Членовете на организацията на Амон са отлично обучени за близък бой, а също и как да блокират чи, което е ключовото умение за победа над повелител. Борците за равенство обикновено използват подмолни тактики като нападения от засада, внезапни удари, последвани от бягство, както и сливане с тълпата преди атака. Те осъществяват терористични актове с цел сплашване, като например нападението над арената за професионално повеляване.
Освен с бойни умения, те разполагат и с богато оборудване като специални костюми, димни гранати, мотоциклети, дирижабли и какво ли още не. С помощта на Хироши Сато, Борците за равенство започват да използват и електризиращи ръкавици, които Амон описва така: „всеки може да държи силата на блокиращ чи в ръката си“. Тези устройства правят Борците способни да неутрализират врага моментално, дори и когато е метален повелител от полицията, чиято броня е непроницаема за блокиране на чи. Сато разработва и роботи, които кръщава меха танкове. Тези машини използват метални кабели и могат да пускат електричество по тях и така да зашеметяват трайно враговете. Доста трайни са – докато Сато контролира един, той устоява на едновременни огнени и въздушни атаки от Кора и Тензин и не получава видима повреда.
За да печели обществена подкрепа, Амон отначало атакува предимно повелители, известни със злоупотребяването със силите си – като Триадата на Тройната заплаха и Вълците-прилепи от Белия водопад. По този начин Амон хем насажда страх сред всички повелители, хем печели подкрепата на неповелителите.

Любопитки

– Символът на Борците за равенство е йероглиф в центъра на голям червен кръг. Йероглифът на китайски език означава „равен“ или „мир“. Той се вижда на много от знамената на Борците за равенство през сериите.
– Първоначално е било замислено Борците за равенство да се казват „антиповелители“.
– Много напредналата технология, използвана от Борците за равенство, е всъщност сравнение с технологията от същото време, но в истинския свят. Димните гранати са създадени малко след Първата световна война, мотоциклетите набират популярност в началото на 20 век, електрическите оръжия се развиват с ръста на електричеството в периода от 90-те на ХІХ век до 20-те на ХХ век.
– Надписът на големите банери на тавана на тайната фабрика на Хироши Сато означава „Амон е отговорът“.
– Амон е единственият член на Борците за равенство, който не е видян да използва никакво оръжие.

Advertisements

3 thoughts on “Борците за равенство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s