„Аватар: Обещанието“

„Аватар: Обещанието“ е комиксова трилогия във Вселената на Аватар, продължение на сюжета на „Аватар: Последният Въздушен повелител“. Съвместна продукция е на Dark Horse Comics и Nickelodeon и излиза през 2012 г. „Обещанието“ разказва приключенията на Аватар Енг и приятелите му скоро след края на Стогодишната война и е предистория на сериала „Легенда за Кора“

„Обещанието: част 1“

„Обещанието: част 1“ е първият графичен роман от трилогията. Светът трябва да открие пътя към мира след една стогодишна война. Това е трудна задача, подлагаща приятелството на Аватар Енг и Огнения лорд Зуко на изпитание. Двамата, заедно със Земния крал Кюеи, слагат началото на т.нар Движение за възстановяване на хармонията. То представлява връщане на жителите от Огнените колонии на територията на Земното кралство обратно в родната им Огнена нация.
Всичко върви добре, докато на ред не идва Ю Дао – най-старата колония. Огнените й жители не познават друг дом от 100 години, а Земните искат да им видят гърбовете час по-скоро. Зуко застава на страната на колонистите и така заплашва крехкия световен мир.
Много страхове смущават съня на младия Огнен лорд – страх от наемни убийци, страх да не се превърне в баща си, страх да не предаде народа си. Той продължава да опитва да накара баща си да му разкрие съдбата на майка му, която преди години се жертва, за да спаси сина си…

Графичният роман излезе на 21 януари, има го в интернет книжарниците, а също и в Замундата.

„Обещанието: част 2“

Енг и Катара неуморно работят за опазването на мира и са между Огнения лорд Зуко и Земния крал Кюеи, чийто спор за Огнените колонии на територията на Земното кралство е на път да потопи света в нова война. Междувременно Сока трябва да помогне на Тоф да подготви нещастния си първи клас от ученици по Метално повеляване за отбрана на училището от конкуретния им клас от Огнени повелители.

Графичният роман излезе на 30 май, има го в интернет книжарниците, а също и в Замундата.

„Обещанието: част 3“

Движението за възстановяване на хармонията се проваля и не донася мир, а нова война. Енг трябва по някакъв начин да затвори зейналата яма между себе си и Зуко или рискува да бъде насилен да убие отстъпилия от мира Огнен лорд. Съдбата на Ю Дао и другите колонии на Огнената нация виси на косъм, заедно с равновесието на целия свят.

Графичният роман излезе на 26 септември, има го в интернет книжарниците, а също и в Замундата.

(

Advertisements

7 thoughts on “„Аватар: Обещанието“

  1. Напомнете ми като излезе третият брой да ги прочета всичките на куп. 😉

  2. Супер!!!!! Много благодаря, че сте ги споменали тук тези книжки. Никога нямаше да се сетя да потърся нещо подобно. 🙂

    • То има и други комикси, но те, в повечето случаи, ако не във всички, са отделни истории, които или са комедии или кратки stand-alone, които не допринасят много за цялостната история (или поне тези, които съм виждал).

      На практика това е първият комикс, който наистина разширява и допълва историята с нещо по-значимо, а не е просто ей така написан.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s