Репъблик Сити (част 1 от 2)

Republic_City1Репъблик Сити е столицата на Обединената република на нациите и се намира в залива Ю Баи, Югозападното Земно кралство. На това място по време на Стогодишната война е имало колония на Огнената нация. Репъблик Сити е създаден от Аватар Енг и Огнения лорд Зуко след края на конфликта, за да може да подслони хора и от четирите нации. Репъблик Сити е невероятно развит модерен градски център със забележителни за Вселената на Аватар технологични нововъведения като автомобили, мотоциклети и дирижабъли.
В Репъблик Сити има много забележителности. Сред тях е гигантската статуя на Аватар Енг, която е подарък от Огнената нация и е символ на мира и добрата воля, огромният и много популярен градски парк, висящите мостове, небостъргачите, арената за професионално повеляване. Полицията е ръководена от шериф Лин Беи Фонг и използва метално повеляване за опазване на реда.
Когато Кора за първи път пристига в града, той страда от много развита престъпност, както и от анти-повелителски бунт, воден от Борците за равенство.
За разлика от другите основни градове в света, Репъблик Сити е истински модерен урбанизиран център. Той е усъвършенствал архитектурата и техниката си и резултатът са по-високите сгради, създаващи секващ дъха пейзаж. Въпреки многото нова архитектура, продължава да има забележителности в изцяло традиционен стил като Острова на Въздушния храм. А под града има обширна мрежа от тунели…

Центърът на града

Republic_CityDowntownВ шумния център на града четирите елементални традиции се смесват – както като архитектура, така и като население. Тук има високи сгради, калдъръмени улици и железница. Пълно е с магазини и сергии със стоки от трите народа. Това е политическият, икономическият и културният център на Репъблик Сити. Има засилено полицейско присъствие, но въпреки него районът страда от организираната престъпност точно толкова, колкото и останалите квартали на Репъблик Сити. Триадата на Тройната заплаха, най-голямата повелителска банда в целия град, е припознала района за своя територия и често изисква рекети от търговците.

Градският съвет

Republic_City_City_HallТова е мястото, откъдето се управлява Репъблик Сити. На големия площад пред главния вход се дават пресконференции и се организират различни публични събития. Именно тук Аватар Кора се представя официално пред жителите на града. Докато на пръв поглед сградата има елементи, типични за архитектурата на Огнената нация и Земното кралство, тя има и някои типични белези на новия стил, развит след Стогодишната война – като големия купол.

Главна щаб-квартира на полицията

Republic_City_City_Police_headquarters

Това е основната база на полицията на металните повелители, а също и мястото, където се задържат престъпниците под арест. Архитектурата с огромните си геометрични форми е типична за Земното кралство. Щабът на полицията се управлява от шерифа, а на фасадата на сградата има статуя на първия шериф – Тоф Беи Фонг.

Пристанището

Republic_City_Port

Пристанището свързва града с целия свят. Тук акостират търговски кораби от всички народи,  включително и товарните кораби на Южното Водно племе. До пристанището се превозват сатомобили, които се товарят на корабите и се изнасят за всички части на света. Пристанището служи освен на международните кораби, и на корабите, превозващи хора и товари от и до Острова на Въздушния храм.

Островът на Въздушния храм

Republic_City_Air_Temple_IslandТова е домът на Тензин и семейството му – единствените Въздушни повелители в целия свят. Храмът е построен лично от Аватар Енг. Той избира острова, когато открива, че на него живеят  единствените останали на света небесни бизони. Днес тук освен самият храм висока кула, има и спални със сини покриви, оранжерия, караулни помещения на Ордена на Белия лотус и открита арена за тренировки. Спалните помещения са разделени на мъжки и женски, така както някогашните Въздушни храмове са били мъжки и женски. В оранжерията се отглеждат зеленчуците за прехрана на всички, живеещи тук, така че островът е независим.
Republic_City_Air_Temple_Island2Въздушният храм е дом както на Тензин и семейството му, така и на Въздушните последователи – монаси и монахини, които не са Въздушни повелители, но следват традициите на Въздушните номади, съхраняват културата им и се обучават в духовните им практики.
Всъщност Въздушните последователи просъществуват отначало като Официален фенклуб на Аватар Енг, още по време на Стогодишната война. Именно Енг започва да обучава членовете на „клуба“ на обичаите на Въздушните номади и ги прекръщава от „фен клуб“ на „Въздушни последователи“.
Преди Тензин да стане член на Съвета на Републиката, Въздушния народ е представляван там от Въздушен последовател.

Следва втора част за:
• Квартала на Дракона
• Eлектроцентрала на Репъблик Сити
• Подземната мрежа на Репъблик Сити
• Централна гара
• Население на Репъблик Сити
• „Индустрия на бъдещето“ и „Зелки ООД“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s