Репъблик Сити (част 2 от 2)

>>> Към първа част <<<

Кварталът на Дракона

Това е жилищен квартал в Репъблик Сити с преобладаващо население от неповелители.
Republic_City_Dragon_FlatsПовечето постройки тук са ниски, на не повече от два-три етажа. Почти всички сгради, особено тези с апартаментите, споделят общ архитектурен стил – опростена фасада с прозорци и балкони, гледащи към улицата. Отделни къщи имат повече елементи, характерни за храмовете като наклонени покриви и криви стрехи,  Повечето фасади са оцветени в тъмни или убити нюанси на сивото. Вътре е по-ярко, често е боядисано в жълто. Предните прозорци на къщите са малки и квадратни.
Много от по-малките пътища в квартала са тесни и с малки тротоари, а трафикът обикновено е много малък. Жиците висят над улиците. Някои от сградите са разделени с малки еднакви алеи. Но кварталът има и големи улици с трафик, които често са част от маршрута на камоните.
Изглежда кварталът е на средната и по-нисша класа от жителите неповелители, което показва сегрегация между повелители и неповелители, подобна на расистката от 50-те в Америка.

Електроцентралата на Репъблик Сити

Тя осигурява електричеството на града, което се създава на място от огнени Republic_City_Power_linesповелители. Работниците насочват светкавици към машина, която абсорбира електрическата енергия и я съхранява в батерии. Енергията се пренася по електропроводите, опасващи града и я разпределят към многото му квартали.
В машинното отделение работят по поне шест души. Те не генерират електричество непрекъснато, а на интервали. Като предпазна мярка по време на работа носят метална маска и защитно облекло.
По времето на Аватар Енг, създаването на светкавици не е често умение и макар и да е почнало да се среща повече, то продължава да буди уважение и работниците в електроцентралата изкарват, по думите на Мако, „прилични пари“.

Подземните тунели

Republic_City_Equalists_underground_tunnelsПод града има цяла система от подземни коридори. Те са сложен лабиринт, който на пръв поглед изглежда занемарен и неизползван от години. Всъщност заради нарастващия смут сред гражданите на Репъблик Сити, тунелите се превръщат в основна база на Борците за равенство. По времето им в подземията се намират затворите на Борците, тренировъчните им лагери и гаражите им.

Централната гара

Republic_City_Central_City_StationЦентралната гара е транспортният център на града, макар че в последните години това донякъде се е променило заради все по-широката употреба на сатомобилите. Но гарата пак си остава оживен търговски център. В центъра на площада й е статуята на Огнения лорд Зуко – едно напомняне за това колко много е помогнал той за създаването на града.
Гарата е също така и любимо място на сираците, които обичат да си играят тук и пътьом да се оглеждат за портмонетата на по-невнимателните минувачи.

yansВалута

Официалната валута на Обединената република са юаните. Те са банкноти и монети, като на банкнотите са изобразени Аватар Енг (от предната страна) и Градския съвет (от задната страна).

Население

Republic_City_Population

Населението на Репъблик Сити е огромно, а притокът на имигранти от четирите нации е довел до големи демографски предизвикателства. Първото от тях е неравенството: разликата в материалното състояние на жителите е значителна. Новодошлите не знаят този феномен докато не пристигнат. Самата Аватар вярва, че гражданите „си живеят добре“ и е шокирана от бездомния човек в парка. При тези трудни условия много хора са готови за бунт срещу повелителите, разпознавайки в тях елит. Един от Борците за равенство успява със съвсем малко усилие да насочи гнева на сулшателите си към Кора.
Republic_City_Triple_Threat_TriadsРепъблик Сити е център на търговията между четирите нации и организираната престъпност е много обичайно явление. Банди като Триадата на Тройната заплаха си припознават за своя територия определени квартали и упражняват голям контрол в тях. Собствениците на магазини са насилени да им плащат, за да си осигурят безопасността. Тази сила над местния бизнес е значителна въпреки регулярните въдзушни патрули на градската полиция.

„Индустрия на бъдещето“

Republic_City_Future_Industries„Индустрия на бъдещето“ е създадена от Хироши Сато и понастоящем се ръководи от дъщеря му Асами. Катоизползва най-модерните съществуващи в света на Аватар технологии, фабриката произвежда на конвейер над сто луксозни сатомобила на ден. Въпреки че основният бизнес на компанията е автомобилната индустрия, „Индустрия на бъдещето“ има ресурсите да произвежда и оръжия и въздушни кораби. Въпреки огромното търсене на автомобили, единственият известен конкурент в тази област е „Зелки ООД“.

„Зелки ООД“

Republic_City_Cabbage_Corp„Зелки ООД“ е производител на автомобили. Компанията първоначално е основана от търговеца на зелки, чиито сергии Енг, Катара и Сока периодично бутаха в „Аватар: Последния Въздушен повелител“. 😛 Това е най-отдавна основаната частна фирма в света на Аватар, за която знаем. Настоящият й собственик е Лау Ган-Лан.
Единственият известен ни модел автомобил, произвеждан от „Зелки ООД“, е Cabbage Car – по-евтина и компактна алтернатива на сатомобилите на „Индустрия на бъдещето“.
Седалището на „Зелки ООД“ е в небостъргач в Репъблик Сити, чийто златен покрив има формата на покривите на каруците за зелки. Пред сградата има голяма статуя на търговеца на зелки и каруцата му.

Republic_City

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s